Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta

Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta

4.5 79 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 60 g di porro a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di patate pelate e a pezzi (2 cm)
  • 600 g di cimette di cavolfiore
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 4 fette di pancetta a fette
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 715.4 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 969.8 kJ / 231.8 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 16.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...