Risotto cavolo nero e Castelmagno

Risotto cavolo nero e Castelmagno

4.8 374 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano reggiano
  • 70 g di formaggio Castelmagno a pezzi
  • 20 g di scalogno
  • 100 g di cavolo nero le foglie, lavate e asciugate, private della costa centrale
  • 50 g di burro
  • 160 g di riso Carnaroli (cottura 15 minuti)
  • 30 g di vino bianco secco
  • 380 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ¼ - ½ cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22 g
Kalorie 2874 kJ / 687 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 69.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...