Risotto cavolo nero e Castelmagno

Risotto cavolo nero e Castelmagno

4.8 357 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano
    30 g
  • di formaggio Castelmagno a pezzi
    70 g
  • di scalogno
    20 g
  • di cavolo nero le foglie, lavate e asciugate, private della costa centrale
    100 g
  • di burro
    50 g
  • di riso Carnaroli (cottura 15 minuti)
    160 g
  • di vino bianco secco
    30 g
  • di acqua
    380 g
  • di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ¼ - ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 687 kcal / 2874 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...