Torta salata ricotta e spinaci

Torta salata ricotta e spinaci

4.7 110 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di acqua
    60 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di acqua
    500 g
  • di spinaci freschi in foglia
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di scalogno a listarelle
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di ricotta ben scolata
    100 g
  • uovo
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 232 kcal / 970 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 272 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...