Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 300 g di spinaci freschi in foglia
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di scalogno a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di ricotta, ben scolata
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 970 kJ / 232 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 272 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate e spinaci
2h
Frittata di zucchine e ricotta
40 min
Frittatina alle zucchine
30 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata svuotafrigo
2h
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10 min
Torta salata funghi e patate
1h 30min