Crema di cavolo nero e cannellini

Crema di cavolo nero e cannellini

4.7 277 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a pezzi
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carota pelata e a pezzi
    50 g
  • di cavolo nero pulito e a pezzi
    150 g
  • di patate pelate e a pezzi
    100 g
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    500 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale
  • di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati
    250 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di robiola
    100 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 257.3 kcal / 1076.3 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 254.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...