Risotto alle castagne

Risotto alle castagne

4.1 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 250 g di castagne cotte e pelate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cipolla in quarti
  • 320 g di riso Carnaroli (17/18 minuti di cottura)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 2 cucchiai di dado per brodo vegetale
    2 dadi per brodo vegetale
  • 800 g di acqua
  • 20 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 105.9 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2177.8 kJ / 520.5 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 82.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...