Riso rosso con gamberi, pinoli e zucchine

Riso rosso con gamberi, pinoli e zucchine

3.8 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 350 g di riso rosso (cottura 20-25 minuti)
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 zucchine a dadini (1 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale alle erbe
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 300 g di code di gambero fresche
  • 50 g di pinoli, tostati
  • erba cipollina fresca tritata q.b. per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 537.9 mg
Białko 22.4 g
Kalorie 2107.5 kJ / 503.8 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 72.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...