Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
16 kromek
Składniki
-
1 ciabatta
-
40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół40 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
12 czarnych oliwek, bez pestek
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
liście bazylii, świeże grubo posiekane, do dekoracji (ok. ½ pęczka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
244.8 mg
Białko
4 g
Kalorie
404.4 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Tzatziki
15 min