
Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
16 kromek
Składniki
-
1 ciabatta
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
12 czarnych oliwek, bez pestek
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
liście bazylii, świeże grubo posiekane, do dekoracji (ok. ½ pęczka)
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
97 kcal /
404.4 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
244.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Sałatka z preclami
30 min
Wrapy caprese
10 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min