
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 - 6 kolb kukurydzy, cukrowej, świeżej, obranej, dł. maks. 20 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 367 kJ / 87.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 18.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i szynką drobiową
1godz.
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min