Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami

Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 10 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na kawałki
  • 50 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
    50 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 65 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 6 rzodkiewek pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 25 g oliwy z oliwek
    25 g oleju
  • 400 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 75 g strączków młodego, zielonego groszku
    75 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 200 g makaronu, suchego, typu spaghetti o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1068.4 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 2586.1 kJ / 618.1 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 82.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...