Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego

5.0 8 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
180 g

Składniki

  • 25 g pestek dyni
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 35 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
  • 75 g oliwy z oliwek, extra virgin
    75 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • ½ płaska łyżeczka soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 977.3 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 2026.8 kJ / 484.4 kcal
Tłuszcz 48.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...