Urządzenia i Akcesoria
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
180 g
Składniki
-
25 g pestek dyni
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
35 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
75 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno75 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
½ płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
977.3 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
2026.8 kJ /
484.4 kcal
Tłuszcz
48.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Pesto z jarmużu
25 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8 godz. 15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Ćwikła
50 min
Pesto z rukoli
10 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Zupa czosnkowa
55 min