
Urządzenia i Akcesoria
Syrop z kwiatów czarnego bzu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
1200 g
Składniki
-
kwiatów czarnego bzu bez grubych łodyg (patrz wskazówka)30
-
wody600 g
-
cytryna ze skórką, ekologiczna, pokrojona w plastry1
-
cukru700 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
227.9 kcal /
953.5 kJ
Białko
0.1 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
2.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
Sok z ciemnych winogron
40 min