Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 300 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 330.3 kJ / 78.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Rumienienie pieczarek
25min
Rumienienie cukinii
20min
Rumienienie bakłażana
30min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Rumienienie kiełbasy
20min
Rumienienie papryki
20min