![Rumienienie szparagów Rumienienie szparagów](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c2c0dfaf-cbc4-4e32-9f9a-81d5733b4020/Derivates/37070b58-7dc4-4cf4-929a-a78484b6a347.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 300 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 330.3 kJ / 78.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie bakłażana
30 min
Rumienienie papryki
20min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Purée z warzyw korzeniowych
45min
Rumienienie cukinii
20min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Rumienienie pieczarek
25min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min