Urządzenia i Akcesoria
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g skrzydełek z kurczaka pokrojonych na kawałki, tylko najgrubsze i środkowe części (lotki odciąć)
-
6 ząbków czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oleju30 g oleju sezamowego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g białego wina30 g wina ryżowego
-
30 g sosu sojowego
-
30 g sosu ostrygowego
-
30 g cukru
-
90 g ketchupu
-
15 g słodkiego sosu chili (patrz wskazówka)
-
1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
828.8 mg
Białko
46 g
Kalorie
2571.6 kJ /
614.6 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Kurczak po koreańsku
30 min