
Urządzenia i Akcesoria
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g skrzydełek z kurczaka pokrojonych na kawałki, tylko najgrubsze i środkowe części (lotki odciąć)
-
6 ząbków czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oleju sezamowego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g wina ryżowego
-
30 g sosu sojowego
-
30 g sosu ostrygowego
-
30 g cukru
-
90 g ketchupu
-
15 g słodkiego sosu chili (patrz wskazówka)
-
1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
614.6 kcal /
2571.6 kJ
Białko
46 g
Tłuszcz
40.6 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
828.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Kurczak po koreańsku
30 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min