Urządzenia i Akcesoria
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
160 g kaszy kuskus
-
320 g wody gorącej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
120 g sera halloumi pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
80 - 160 g liści szpinaku baby, świeżych
-
200 g pomidorka koktajlowego
-
200 g ogórka
-
400 g wody
-
4 jajka
-
2 - 3 zielone cebulki ze szczypiorkiem
-
10 - 11 liści mięty, świeżych
-
200 g jogurtu naturalnego
-
2 łyżeczki sosu sambal oelek (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
557.7 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
1465 kJ /
350.2 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
39.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Wrapy caprese
10 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min