Wersje kompatybilne
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino di origano secco
- 500 g di acqua
- 400 g di zucca mantovana piccola, a fette
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 464.4 kJ / 111 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 242.5 mg
Alternatywne przepisy
Spinaci al burro
30 min.
Carote tiepide alla salvia
35p
Contorno di spinaci
25 min.
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1h
Contorno di finocchi con panure al timo
35p
Insalata di ceci con pesto di salvia
1j 10 menit
Melanzane alla pizzaiola
1j 10 menit
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Fagiolini in gremolada
30 min.
Asparagi alla parmigiana
50min
Frittata di bietole, patate e cipolla
55min