Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
-
70
g di speck a cubetti
lub 70 g di pancetta affumicata a cubetti - 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di lenticchie in scatola, scolate
- 400 g di patate americane dolci, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 800 g di acqua
- 150 g di pasta secca corta, tipo Ditalini
- 5 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 - 3 cucchiai di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2018.8 kJ / 482.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45 Min
Minestrone di lenticchie e patate
45 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 menit
Zuppa di lenticchie
50 menit
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10 min
Zuppa di cereali e verdure
40 min
Zuppa di legumi vegetariana
40 min
Minestra saporita di riso e legumi
40 min
Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio
40 min
Pasta con lenticchie rosse e salsiccia
35 Min
Zuppa di legumi e verdure
40 min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1j