Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta

Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta

4.6 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 70 g di speck a cubetti
    70 g di pancetta affumicata, a cubetti
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di lenticchie in scatola, scolate
  • 400 g di patate americane dolci pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 5 g di dado per brodo vegetale
  • 800 g di acqua
  • 150 g di pasta secca corta tipo Ditalini
  • 5 g di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 2 - 3 cucchiai di aceto balsamico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.8 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 2018.8 kJ / 482.5 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...