Urządzenia i Akcesoria
Tex-Mex Bowl
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
cheddar cheese in pieces2 oz
Rice
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil1 oz
-
rice, parboiled7 oz
-
chicken stock15 oz
-
salt¾ tsp
-
unsalted butter1 oz
Vegetarian Chili
-
yellow onions in pieces5 oz
-
garlic cloves3
-
extra virgin olive oil½ oz
-
canned diced tomatoes14 oz
-
tomato paste1 tbsp
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
-
dried ground turmeric1 pinch
-
sweet paprika1 pinch
-
dried oregano1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground cloves1 pinch
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
canned kidney beans rinsed and drained14 oz
-
cocoa powder (opcjonalnie)½ tsp
-
dried bay leaf1
Serving
-
romaine lettuce chopped4 oz
-
Roma tomatoes diced7 oz
-
red onion finely chopped3 ½ oz
-
avocado sliced1
-
sour cream6 oz
-
fresh cilantro chopped, to serve2 tbsp
-
1 lime, cut into 6 wedgeslemon cut into 6 wedges1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1064 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1705.1 kJ /
407.5 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom and Ricotta Cannelloni (Diabetes)
1 godz.
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35 min
Muffin Pan Lasagnas
1 godz.
Baja-Style Fish Tacos
30 min
West African Peanut Soup with Chicken
50 min
Texas Caviar
15 min
Mushroom Taco Filling
35 min
One Pot Ravioli Soup
30 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1 godz. 50 min
Tex-Mex Bowl
50 min
Teriyaki Salmon with Edamame and Cucumber (Diabetes)
50 min