Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz fresh parsley, leaves only
-
2
oz green onions, cut into pieces (2 in.)
lub 2 oz shallots, halved - 11 oz green cabbage, cut into wedges
-
4
oz mayonnaise
lub 1 - 2 oz plain yogurt - 1 tbsp curry powder
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 4 oz golden raisins
- 4 oz roasted peanuts, unsalted
- 4 oz peas, cooked
- 12 oz chicken breast, cooked and shredded (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2722.7 kJ / 650.8 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 550.5 mg
Alternatywne przepisy
Curried Chicken and Apple Salad
30min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Broccoli Stem Slaw
15 Min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45 Min
Steamed Frittata Egg Cups
45 Min
Green Bean and Radicchio Salad with Chèvre
40min
Broccoli Salad
5min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts
10min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10min