Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 2 oz shallots, cut into pieces
- 4 oz extra virgin olive oil
- 2 oz apple cider vinegar
- 1 lemon, zested and juiced
- 1 tsp honey
- ½ tsp salt, to taste
Poached Chicken and Sugar Snap Peas
- 40 oz water, divided, plus extra to cover
- 16 oz sugar snap peas, trimmed, thinly sliced lengthwise
- 4 oz red onions, cut into wedges
- 28 oz boneless, skinless chicken breasts (approx. 4)
- 3 oz baby spinach
- 3 oz feta cheese, crumbled
- 5 - 8 sprigs fresh mint, leaves only, hand torn
- sliced almonds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 293 mg
Alternatywne przepisy
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15min
Curried Chicken and Apple Salad
30min
Creamy Broccoli Salad
10min
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40min
Tarragon Chicken Pasta
45min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25min
Greek Stuffed Chicken
1 Std. 35 Min
Salad with Prosciutto, Arugula and Mozzarella
40min
Chicken Cacciatore with Orzo
1h 5min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Turkey Chili
45min
Chili-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 Std. 10 Min