Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 - 150 g caster sugar, to taste
- 60 g pine nuts
- 170 g lemons (approx. 2), skin thoroughly washed, ends trimmed, deseeded and cut into quarters (see Tips)
- 20 g fresh basil leaves (approx. 1-2 bunches) (see Tips)
- 700 g ice cubes
- 50 - 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 546.8 kJ / 130.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 4 mg
Alternatywne przepisy
Beurre blanc
15 Min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Kaffir lime granita
40min
Pastelera de choclo (corn pudding)
1h
Spaetzle
35min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Hollandaise sauce
15 Min
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45min
Beurre Blanc
20min
Steak tartare
10 Min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min