Wersje kompatybilne
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 continental cucumbers (approx. 200-600 g), trimmed and peeled
- 200 - 250 g sour cream
- ½ tsp sea salt
- 3 sprigs fresh dill, fronds only
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp apple cider vinegar
- ¼ tsp white sugar (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 533.6 kJ / 127.5 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 29 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Summer Rolls (TM6)
1h
Grated Potato Pancakes (TM6)
35 Min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Salt-free chicken stock paste
45min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20 min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter)
1h 45min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 Min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min