Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g roasted salted peanuts
- 20 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices (2 mm)
- 100 g hoisin sauce
- 1300 g water
- 200 g jasmine rice
- 1 ½ tsp salt, plus extra to season
- 200 g broccoli, broken into small florets
- olive oil, for frying
- 500 g pork mince
- 1 - 2 tsp sambal oelek
- ¼ Chinese cabbage (wombok) (approx. 100 g), cut into thin strips (5 mm)
- 1 carrot (approx 150 g), cut into julienne slices (2 mm)
- ½ cucumber, cut into cubes (1 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- 4 sprigs fresh mint, leaves only, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.3 kJ / 600.6 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1664.4 mg
Alternatywne przepisy
Sticky chicken
24j 35 menit
Sticky sesame chicken
40 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Asian-style pork noodles
1h
Chiang Mai noodles
25 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Coconut poached chicken salad
45 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Thai beef salad
1h 15 min
Turkey taco salad bowl
15min
Warm satay chicken salad
55 min
Korean barbecue chicken with rice
45 min