Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g sesame oil
- 600 g beef fillet, cut in strips (1 x 5 cm strips), dried with paper towels
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 60 g red onion, sliced
- 140 g red capsicum, julienned
- 100 g carrot, julienned
- 300 g yellow curry sauce (see Tip)
- 227 g canned bamboo shoots, slices
- roasted cashews, to serve
- spring onion/green onion, cut into slices, to serve
- fresh coriander leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2016.1 kJ / 481.9 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1004.1 mg
Alternatywne przepisy
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 min
Chicken laksa
30 min
Prawn noodle curry
10 Min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Apricot Chicken
35 min