Sticky chicken with infused rice and daikon

Sticky chicken with infused rice and daikon

4.6 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Chicken glaze<br>
  • brown sugar
    1 tbsp
  • dark soy sauce
    2 tbsp
Chicken marinade and rice
  • skinless chicken thigh fillets
    4
  • mirin
    2 tbsp
  • dark soy sauce
    1 tbsp
  • light soy sauce
    1 tbsp
  • cayenne pepper
    ⅛ tsp
  • garlic cloves
    2
  • white basmati rice
    300 g
  • liquid chicken stock (see Tips)
    1000 g
  • olive oil spray
  • daikon cut into matchsticks
    200 g
  • frozen edamame beans defrosted and podded
    100 g
  • snow peas cut into slices
    100 g
  • fresh long red chilli cut into thin slices, to garnish
    1
  • fresh coriander leaves to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 615.5 kcal / 2575.3 kJ
Białko 39.3 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 72.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 1248.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...