Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach dumplings
- 200 g frozen spinach leaves, thawed and well drained
- 70 g onion, cut into halves
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 60 g unsalted butter
- 130 g milk
- 250 g day old bread, cut into cubes (1 cm)
- 150 g mozzarella, cut into cubes (1 cm)
- 40 g plain flour
- 3 eggs
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch nutmeg
Tomato ragout
- 100 g onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 400 g canned tomatoes
- 10 g tomato paste
- 1 tsp sugar
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 100 g water
- 250 g cherry tomatoes
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh basil, leaves only, torn into pieces, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2492.2 kJ / 595.7 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1239.3 mg
Alternatywne przepisy
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Mediterranean pasta salad
50 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Fresh tomato tart
40 min
Spinach and artichoke penne
1 godz. 5 min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 Std.
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25 min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min