Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
TM6 TM5 TM31

Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate

4.2 (27 ocen)

Składniki

  • 300 g dried green lentils
  • water, for soaking

Falafel

  • 150 g brown onion, cut into halves
  • 15 g fresh flat-leaf parsley leaves
  • 15 g fresh coriander leaves
  • 3 tsp ground cumin
  • 2 tsp ras el hanout (see Tips)
  • 1 tsp salt
  • 300 g olive oil, for shallow frying

Vegetables

  • 200 g carrot, cut into pieces
  • 300 g white cabbage, cut into pieces
  • 400 g water
  • 300 g sweet potato, cut into dice (1 cm)
  • 300 g broccoli, broken into small florets

Dressing and assembly

  • 200 g natural yoghurt
  • 10 g honey
  • 20 g lemon juice
  • 2 pinches salt, to taste
  • 2 pinches ground white pepper, to taste
  • 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
  • 1 - 2 tbsp pomegranate arils (optional)
  • 30 g fresh baby spinach leaves

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1547.8 kJ / 368.5 kcal
Białko
19.1 g
Węglowodany
44.9 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
14.3 g
Sód
497.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy