Wersje kompatybilne
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 150 g brown onion, cut into halves
- 15 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 15 g fresh coriander leaves
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tips)
- 1 tsp salt
- 300 g olive oil, for shallow frying
Vegetables
- 200 g carrot, cut into pieces
- 300 g white cabbage, cut into pieces
- 400 g water
- 300 g sweet potato, cut into dice (1 cm)
- 300 g broccoli, broken into small florets
Dressing and assembly
- 200 g natural yoghurt
- 10 g honey
- 20 g lemon juice
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground white pepper, to taste
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 1 - 2 tbsp pomegranate arils (optional)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547.8 kJ / 368.5 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 14.3 g
- Sód
- 497.5 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 dk
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 dk
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Couscous tahini bowl
30min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Satay noodle salad
35 dk
Vegetable chilli
50min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 dk
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min