Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spelt pastry
- 200 g unsalted butter, cut into small pieces (1-2 cm) and frozen
- 200 g wholemeal spelt flour, plus extra to dust
- 90 g chilled water
- ½ tsp sea salt
Filling
- 180 g brown onion, cut into halves
- 1 tbsp dried oregano
- 100 g walnuts or pepitas
- 90 g rolled oats
- 3 eggs
- 150 g feta cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp soy sauce
- 50 g breadcrumbs
Assembly
- wholemeal spelt flour, to dust
- milk, to brush
- sesame seeds, to sprinkle (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 697.7 kJ / 166.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 159.1 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tahini smash
40 Min
Zucchini cheddar slice
45min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1hod. 15min
NZ mustard sauce
15min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55min
Delicious coconut dhal (6 months+)
30min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1hod.
Herby potato salad with crisp topping
50 min
Vegan Green Pea Fritters
20min
ABC butter
30min
Ginger slice
1 godz. 35 min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15 min