Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g dried navy beans (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 30 g extra virgin olive oil
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 200 g speck, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 1 fresh long red chilli, cut into halves and deseeded if preferred
- 1 tsp dried basil
- 30 g molasses
- 30 g Vegetable stock paste (see Tips)
- 10 g Worcestershire sauce (see Tips)
- 400 g canned diced tomatoes
- 20 g tomato paste
- 30 g Dijon mustard
- 350 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669.1 kJ / 397.4 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 1205.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espresso "baked" beans
35min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
8h 15min
Silverbeet dahl
8h 40min
Tomato and red lentil soup
30min
Basil pesto
10 Min
Vegetable liquid stock (TM6)
3h 15min
Baked beans
13h 25 min
Red rice using rice mode
55 min
Tomato pasta sauce
40min
Carrot top pesto
15 Min
Tomato soup with ham and cheese wands
1 Std. 20 Min
Refried beans
10 Min