Boston baked beans

Boston baked beans

4.0 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • dried navy beans (see Tips)
    380 g
  • boiling water for soaking
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • speck cut into pieces (approx. 1 cm)
    200 g
  • fresh long red chilli cut into halves and deseeded if preferred
    1
  • dried basil
    1 tsp
  • molasses
    30 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    30 g
  • Worcestershire sauce (see Tips)
    10 g
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    20 g
  • Dijon mustard
    30 g
  • water
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1205.1 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 1669.1 kJ / 397.4 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 34.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...