Wersje kompatybilne
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 180 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
Pumpkin purée
- 350 g Kent pumpkin, peeled and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 20 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
Gnocchi
- 1700 g boiling water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
Sage and Lemon butter
- 150 g salted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 2 tbsp toasted hazelnuts, chopped
- fresh thyme leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3998.8 kJ / 955.7 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1489.4 mg
Alternatywne przepisy
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min
Mushroom and kale risotto
55 min
Mushroom risotto (TM6)
30 min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Chicken laksa
30 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
The best ricotta gnocchi
3 Std. 45 Min
Vegemite® and cheese scrolls
1 godz. 35 min
Cheese and bacon rolls
2 Std.
Lemonade scones
25min
2 ingredient dough
30 min