Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
TM6 TM5 TM31

Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)

3.7 (6 ocen)

Składniki

Flatbreads

  • 150 g plain flour
  • 80 g wholemeal plain flour
  • 150 g water
  • 15 g extra virgin olive oil
  • 180 g red onion
  • 5 garlic cloves
  • 200 g lamb mince, lean (see Tips)
  • 3 tsp ground cumin
  • ½ tsp dried chilli flakes
  • 200 g beetroot, peeled and thinly sliced
  • 250 g cherry tomatoes, cut into halves

Tahini yoghurt

  • 140 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
  • 35 g tahini
  • 2 garlic cloves
  • 20 g lemon juice
  • 1 tsp ground cumin
  • 2 sprigs fresh mint, leaves only
  • 2 sprigs fresh coriander, leaves only
  • ground black pepper, to season

Wartości odżywcze
na 4 portions
Kalorie
7630 kJ / 1830 kcal
Białko
90 g
Węglowodany
206 g
Tłuszcz
63 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
41 g
Sód
425 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy