Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)

Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Flatbreads
  • plain flour
    150 g
  • wholemeal plain flour
    80 g
  • water
    150 g
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • red onion
    180 g
  • garlic cloves
    5
  • lamb mince lean (see Tips)
    200 g
  • ground cumin
    3 tsp
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • beetroot peeled and thinly sliced
    200 g
  • cherry tomatoes cut into halves
    250 g
Tahini yoghurt
  • natural yoghurt high protein (see Tips)
    140 g
  • tahini
    35 g
  • garlic cloves
    2
  • lemon juice
    20 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • fresh mint leaves only
    2 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • ground black pepper to season

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1830 kcal / 7630 kJ
Białko 90 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 206 g
Błonnik 41 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 425 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...