Urządzenia i Akcesoria
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
75 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
15 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
10 g chrzanu, tartego ze słoika
-
30 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
15 g majonezu
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
362.3 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
397.1 kJ /
94.9 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masło z boczkiem i cebulką
55min.
Wielkanocny sos majonezowy
45min.
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45min.
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10min.
Chrzan z jabłkami
15min.
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min.
Szołder (murzin) wielkanocny
2hod. 45min.
Sos tatarski
5min.
Sos bazyliowo-musztardowy
20min.
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min.
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20min.
Zielony sos wielkanocny
1hod. 20min.