
Urządzenia i Akcesoria
Szołder (murzin) wielkanocny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 kromek
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę120 g
-
mleka150 g
-
jajko1
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu325 g
-
cukru10 g
-
soli¾ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia formy keksowej
-
szynki, wędzonej w temp. pokojowej, pokrojonej w 1 cm kostkę (patrz wskazówka)200 g
-
kiełbasy wieprzowe, wędzone np. głogowskie, śląskie (dł. ok. 10 cm), w temp. pokojowej (patrz wskazówka)3
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
246 kcal /
1030 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
606.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
15 Przepisów
Polska
Polska