Urządzenia i Akcesoria
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
30 g suszonych pomidorów, w oleju
-
150 g majonezu
-
100 - 150 g jogurtu typu greckiego100 - 150 g jogurtu naturalnego gęstego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.8 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.5 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Meksykański twarożek wiejski
1 godz. 20 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min