Shakshuka z patelni

Shakshuka z patelni

4.7 110 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • ¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
  • ⅓ łyżeczki kminku, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ⅓ - ½ łyżeczki soli
  • ⅓ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g miodu
  • 10 g czerwonego octu winnego
    10 g octu jabłkowego
  • 15 g mieszanki sałat (np. szpinak, rukola, botwinka), grubo posiekanych
  • 1 ½ - 2 liście bazylii, świeże
  • 4 jajka
  • ⅓ opakowania sera feta (ok. 50 g), pokruszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 954.4 mg
Białko 20 g
Kalorie 1728.8 kJ / 413.2 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 21.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...