Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka z patelni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ½ ząbka czosnku
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
-
⅓ łyżeczki kminku, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
⅓ - ½ łyżeczki soli
-
⅓ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
10 g miodu
-
10 g octu jabłkowego10 g czerwonego octu winnego
-
15 g mieszanki sałat (np. szpinak, rukola, botwinka), grubo posiekanych
-
1 ½ - 2 liście bazylii, świeże
-
4 jajka
-
⅓ opakowania sera feta (ok. 50 g), pokruszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
954.4 mg
Białko
20 g
Kalorie
1728.8 kJ /
413.2 kcal
Tłuszcz
28.6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
21.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 godz. 10 min
Omlet grecki
35 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min