Urządzenia i Akcesoria
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek grubo posiekanych
-
6 jajek
-
50 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 opakowanie koziego sera, miękkiego (150-200 g), typu rolada, pokrojonego w plastry (patrz wariant)
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
miód do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1592 mg
Białko
29 g
Kalorie
1870 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Gofry śniadaniowe
20 min
Omlet grecki
35 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Shakshuka z patelni
50 min