Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 40 g bułki tartej (opcjonalnie)
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka musztardy
lub 1 łyżeczka musztardy Dijon - 1000 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 6 bułek
- 1 pomidor, pokrojony w plastry
- 6 liści sałaty
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 934.6 mg
Alternatywne przepisy
Cordon bleu z kurczaka
20 Min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1h 20min
Kurczak pieczony z warzywami
1h 10min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 Min
Burgery z łódeczkami z batatów
1h 40min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1h 20min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1h
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1h 10min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30min
Quesadille z chorizo i guacamole
25min
Empanada XXL
1h 15min