Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego

5.0 9 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
700 g

Składniki

  • 100 g pestek dyni
  • 160 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 140 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g oliwy z oliwek, extra virgin
    300 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • 2 płaskie łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 1014.5 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 2084.8 kJ / 498.3 kcal
Tłuszcz 50.2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...