Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
1 - 2 jajka
-
35 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
-
wrząca woda do sparzenia
-
130 - 170 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry wędzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
95 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
35 - 45 g majonezu
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592.4 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1453.7 kJ /
347.5 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczaka z makaronem
1 godz. 15 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Imprezowa sałatka makaronowa
1 godz.
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 min
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min