
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
- 30 g migdałów, w słupkach
- 100 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 100 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 80 g selera naciowego (2 łodygi), pokrojonego w 2-3 cm plastry
- 70 - 100 g żurawiny, suszonej
- 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
4 - 5
łodyżek szczypiorku, świeżego posiekanego
lub 4 - 5 gałązek estragonu, świeżego - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
- 1 sałata masłowa do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 232.7 kcal / 974.2 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Sód
- 253.8 mg