
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody400 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 2 cm kawałki400 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
migdałów, w słupkach30 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
majonezu50 g
-
jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki100 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół60 g
-
selera naciowego (2 łodygi), pokrojonego w 2-3 cm plastry80 g
-
żurawiny, suszonej70 - 100 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego15 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego4 - 5 łodyżek
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku¼ łyżeczki
-
sałata masłowa do podania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
232.7 kcal /
974.2 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
18.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
253.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska