
Urządzenia i Akcesoria
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Parówki-serca z jajkiem sadzonym
-
wody o temperaturze pokojowej400 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia papieru20 g
-
parówki ok. 15 cm długości, bez osłonek4
-
jajka rozmiar M, schłodzone4
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
czerwonej papryki (ok. 100 g), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
mieszanych ziół, suszonych np. oregano, tymianku, ziół prowansalskich½ łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307.5 kcal /
1287.5 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
626.8 mg