Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 8 jajek, w tym 2 roztrzepane
- 1 ząbek czosnku
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
- sól, ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony ilość do smaku
- 3 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki bułki tartej
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1127.4 kJ / 269.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 156.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2h 15min
Świąteczne serniczki na patyku
6h
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1h
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1sa 55 dk
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min