
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 8 jajek, w tym 2 roztrzepane
- 1 ząbek czosnku
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
- sól, ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony ilość do smaku
- 3 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki bułki tartej
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1127.4 kJ / 269.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 156.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45 min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.