
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 sztuk
Składniki
-
400 g wody
-
8 jajek w tym 2 roztrzepane
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
350 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki (patrz wariant)
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
3 łyżki mąki pszennej
-
4 łyżki bułki tartej
-
olej do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
269.5 kcal /
1127.4 kJ
Białko
19.9 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
156.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2h 15min
Rolada z sera żółtego
6h 45min
Indyk w kruchym cieście
1h 30min
Hot-dogowe muffiny
2h
Migas z papryczkami Padrón
30min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50min
Babka mięsna
1h 30min
Wytrawne serniczki z łososiem
4h 15min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1h 40min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1h 50min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1h
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1h 30min