Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

4.4 80 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 sztuk

Składniki

  • 400 g wody
  • 8 jajek w tym 2 roztrzepane
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 350 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki (patrz wariant)
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 269.5 kcal / 1127.4 kJ
Białko 19.9 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 156.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...