
Wersje kompatybilne
Salade de haricots verts aux abricots et aux noix
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noix décortiquées
- 40 g de noisettes
- 30 g de cacahuètes, grillées et salées
- 10 g de beurre
-
150
g d'abricots frais en rondelles (1 cm)
lub 50 g d'abricots secs dénoyautés en cubes (0,5 cm) - 1 gousse d'ail
- 60 g d'oignon coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 80 g de lardons
- 400 g de haricots verts frais
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à café d'herbes aromatiques fraîches (persil, thym, par ex.)
- 2 - 3 pincées de sel
- 40 g de parmesan coupé en fins copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 457.8 kcal / 1915.3 kJ
- Białko
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Sód
- 378 mg