Salade de haricots verts aux abricots et aux noix

Salade de haricots verts aux abricots et aux noix

3.8 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de noix décortiquées
  • 40 g de noisettes
  • 30 g de cacahuètes, grillées et salées
  • 10 g de beurre
  • 150 g d'abricots frais en rondelles (1 cm)
    50 g d'abricots secs dénoyautés, en cubes (0,5 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 15 g d'huile d'olive
  • 80 g de lardon
  • 400 g de haricots verts frais
  • 30 g de jus de citron
  • 1 c. à café d'herbes aromatiques fraîches (persil, thym, par ex.)
  • 2 - 3 pincées de sel
  • 40 g de parmesan coupé en fins copeaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 378 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 1915.3 kJ / 457.8 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 31.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...