Urządzenia i Akcesoria
Pasta śródziemnomorska
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (ok. 6 sztuk)
-
50 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 - 300 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki cukru
-
30 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.5 g
Kalorie
438.4 kJ /
104.8 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deska masła z pesto szpinakowym
10 Min
Przyprawa za'atar
5 Min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 Min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 Min
Włoskie masło ziołowe
5 Min
Dip z zielonymi oliwkami
10 Min
Pasta marchewkowa
15 Min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 Min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 Min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 Min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 Min
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min