Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
- 30 g wody
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
- 30 g oleju
- ½ bagietki (kawałek dł. ok. 25 cm)
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ketchup, do dekoracji
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2637.6 kJ / 630.4 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1138.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 Min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 Std. 10 Min
Rumienienie kiełbasy
20 Min
Klasyczne burgery wołowe
1 Std.
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 Min
Rumienienie pieczarek
25 Min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1h 45min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Szybka pizza neapolitańska
50 Min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 Std. 10 Min
Sos czosnkowy
5 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 Std.