
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanki z pieczarkami i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki120 g
-
wody30 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości300 g
-
oleju30 g
-
bagietki (kawałek dł. ok. 25 cm)½
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
ketchup do dekoracji
-
szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
630.4 kcal /
2637.6 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
37.6 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
1138.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska