Zapiekanki z pieczarkami i serem

Zapiekanki z pieczarkami i serem

4.9 2.8K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • wody
    30 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
    300 g
  • oleju
    30 g
  • bagietki (kawałek dł. ok. 25 cm)
    ½
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • ketchup do dekoracji
  • szczypiorku, świeżego posiekanego, do dekoracji
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 630.4 kcal / 2637.6 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 49.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 1138.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...