Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
- 30 g wody
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
- 30 g oleju
- ½ bagietki (kawałek dł. ok. 25 cm)
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ketchup, do dekoracji
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2637.6 kJ / 630.4 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1138.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka pizza neapolitańska
50min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1h 45min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1u.
Rumienienie pieczarek
25 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40min