Wietnamski gulasz warzywny z ryżem

Wietnamski gulasz warzywny z ryżem

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, brokułu, kalarepy, fasolki szparagowej), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 20 - 25 g sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 65 g seitanu pokrojonego w 5 mm plastry
  • 10 g oleju sezamowego
  • ½ zielonej cebulki ze szczypiorkiem (opcjonalnie) posiekanej, do dekoracji
  • ½ łyżki ziaren sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2237.1 mg
Białko 34.3 g
Kalorie 2263 kJ / 540.9 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 64.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...