Urządzenia i Akcesoria
Puszyste ciasto pomarańczowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Ciasto pomarańczowe
-
1 ½ pomarańczy (ok. 300 g), ekologicznej
-
6 jajek
-
60 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
45 g skrobi ziemniaczanej, lub skrobi kukurydzianej45 g mąki pszennej
-
30 g skrobi kukurydzianej30 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
40 g oleju
Krem pomarańczowy (orange curd)
-
1 ½ jajka (patrz wskazówka)
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru
Serwowanie
-
1 ½ łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
137.6 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
785.2 kJ /
187.7 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Piernikowe trifle z wiśniami
20 min
Piernikobrownie
1 godz.
Ciasto pomarańczowe
45 min