Czekoladowe ciasto na białkach

Czekoladowe ciasto na białkach

3.9 180 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

  • 8 białek (ok. 250 g)
  • 1 szczypta soli
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 160 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 40 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 opakowanie cukru wanilinowego, (ok. 16 g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • cukier puder do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 264.4 kcal / 1106 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 30.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 76.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...