
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 białek (ok. 250 g)
- 1 szczypta soli
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 160 g mąki pszennej
- 100 g cukru
-
40
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 opakowanie cukru wanilinowego (ok. 16 g) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- cukier puder do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 264.4 kcal / 1106 kJ
- Białko
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Sód
- 76.6 mg