
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na białkach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
białek (ok. 250 g)8
-
soli1 szczypta
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej160 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM40 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego10 g
-
cukier puder do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.4 kcal /
1106 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
76.6 mg