Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z serem ricotta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
300 g mąki pszennej
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g cukru
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
3 jajka
-
50 g mleka
-
300 g sera ricotta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.3 g
Kalorie
1231.4 kJ /
294.1 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto pomarańczowe
45 min