Urządzenia i Akcesoria
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
40 - 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
-
10 g oleju rzepakowego
-
10 g masła
-
300 g wody
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g mleka
-
2 przepiórcze jajka
-
20 g chrzanu, tartego ze słoika
-
75 g kwaśnej śmietany 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki kawioru np. z jesiotra
-
2 łyżeczki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
453.8 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1942.4 kJ /
464.3 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 godz. 5 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Latte pieczarkowe
25 min
Barszcz z serem feta
40 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa caldo verde
45 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa cebulowa
1 godz.