Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 lamb rump steaks (approx. 250 g each, see tip)
- 1 tsp fine sea salt, plus 2 pinches and extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 600 g aubergines (approx. 2 large), quartered or cut in pieces that fit through feeder
- 800 g floury potatoes, (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut into pieces that fit through feeder
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp cumin seeds
- 75 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 2 tsp dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 1600 g water
- 1 tsp vinegar (see tip)
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3249.3 kJ / 776.6 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 55.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 759 mg
Alternatywne przepisy
Suet pastry with thyme
25 min
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
1h 45min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Blueberry Yoghurt
13h
Salted Caramel Ice Cream
14 Std.
Little pots of chocolate créme
1h 15 min
Glazed carrots with honey
1h 10min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 min
Parmesan Herb Madeleines
1h
Soufflé with Macaroni and Manchego Cheese
55min